Jangan Kembali Pada Orang Yang Menghancurkan Hati Anda

Jangan biarkan d1ri anda berada dalam saat yang lemah apabila anda merasakan bersend1rian dan ingin kembali kepada seseorang yang anda kenali untuk menyenangkan hati anda.

Jangan biarkannya anda mengalirkan air mata kesedihan anda dengan menghantar teks mesej yang di masa hadapan kelak, d1ri anda akan menyesali. Jangan biarkan ini berlaku kerana anda boleh melakukan yang lebih baik dan mencapai sesuatu yang lebih bermanfaat dan membina d1ri anda yang lebih baik dari hari semalam.

Jangan kembali kepada mereka kerana anda rasa kesepian, atau sedih, atau patah hati kerana orang yang pernah menghancurkan hati anda tidak akan dapat membaiki kepingan yang sudah pecah. Lagipun, mereka adalah orang yang memecahkannya. Jika anda mahu kembali, dan anda fikir ia akan berbeza pada masa ini.

Jika anda berfikir bahawa mereka telah berubah, bahawa perkara-perkara telah berubah, bahawa anda telah berkembang legih baik sebagai seorang individu dan sebagai manusiawi, tetapi perkara-perkara ini tidak akan berubah.

Masih ada peluang untuk anda akan terluka, sekali lagi, lebih dari sekali oleh orang yang sama. Anda mungkin fikir mereka berbeza, anda mungkin mahu mempercayai mereka apabila mereka mengatakan mereka telah berubah, tetapi dalam semua kejujuran mereka tidak berubah. 

Mungkin pada mulanya mereka boleh menutup siapa mereka sedikit lebih. Mungkin mereka boleh menipu anda bahawa kali ini perkara akan berbeza, tetapi orang tidak mudah benar-benar berubah.

Jika anda kembali kepada mereka, mereka akan berfikir bahawa apa sahaja yang mereka lakukan anda akan memaafkan mereka dan terus melakukannya tanpa sebarang kebimbangan. Mereka boleh meminta maaf semua yang mereka mahu, tetapi tidak benar-benar bermakna.

Mereka akan terus melakukan perkara yang sama berulang kali.

Anda ingin mempercayai bahawa perkara akan lebih baik bagi mereka kerana anda tidak mahu melihat orang yang anda sukai gagal dalam kehidupan. Tetapi anda tidak boleh turut bersama mereka.

Anda tidak boleh berulang-kali menyeret d1ri anda dan memecahkan hati anda send1ri kerana mereka yang mementingkan d1ri send1ri. Itu tidak sihat. Anda tahu mereka tidak baik untuk anda, tetapi anda tidak boleh menolongnya.

Ketahui nilai d1ri anda dan berd1ri send1ri. Ia mungkin sukar sekarang, tetapi akan lebih baik pada masa akan datang dan kes4kitan yang anda rasa akan sembuh, ia mungkin mengambil masa berbulan atau tahun, tetapi akhirnya ia akan menjadi baik-baik saja. 

Anda akan berkembang dan membina kehidupan ke arah yang anda mahu. Kebahagiaan anda akan menjadi milik anda sekali lagi dan bahagian yang terbaik adalah anda yang menjadi penciptanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Aliff Channel

Dah Baca, Sila  Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa Sertai Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew. Klik Sini..
Terima Kasih