Hantar Duit Pada Ibubapa Walaupun Sedikit

Hantar Duit Pada Ibubapa Walaupun Sedikit, Kesannya Rezeki Melimpah, Hidup Lebih Berkat Dan Hati Tenang Bahagia | Jangan sekali terasa terbeban untuk memberikan sedikit wang dari pada gaji kita kepada mak ayah walaupun sedikit.

walaupun gaji tak bersar mana, hut4ng kereta, rumah dan lain2 komitmen, wahai anak jgn lupa k1rim wang pada makayah.paling penting asingkan sedikit duit untuk mak ayah.

Percayalah perkara kecil yang dilakukan ini mampu memberi kesan yang amat besar dalam kehidupan anda. rezeki murah melimpah ruah, hati bahagia bagi ditaman syurga, hidup insyallah dengan izin Allah SWT akan tenang.. SUBAHANALLAH

REBUTLAH PELUANG INI.

Ada kalanya mak ayah menolak tak mahu duit kita, sebab mereka pun dah ada duit send1ri. Namun ambillah peluang tetap beri walaupun nilainya sedikit kerana dari situlah Allah lorongkan keberkatan dalam kehidupan dan setiap rezeki kita.

Tahun pertama dia kerja, sedikit duit gaji disisihkan untuk mak dan ayahnya. Padahal masa tu, gaj1nya tak sampai pun seribu. Dia hantar rm100 sebulan. Rm50 untuk ibu, rm50 untuk ayah.

Begitulah rutinnya setiap bulan. Walau mak ayah dia bukan orang miskin, namun tetap dia hantar juga. Malah, pencen ayah dia send1ri 4x ganda lebih mahal dari gaji dia.

Kehidupan terRasa Sukar dan berliku.

Sampai satu masa, Angah kahwin. Bebanan hidup berkeluarga mula dia rasa. Sewa rumah tidak lagi dikongai dengan rakan bujang, semua atas tanggungan dia. Segala bil-bil ultility, ansuran kereta, bebanan pinjaman peribadi dan sebagainya; dia kena fikir dan lunaskan.

Meski pun isteri Angah pun bekerja, namun kehidupan memang agak sukar memandangkan kos sara hidup yang tinggi.Sejak itu, Angah mula STOP k1rim duit pada ibu dan ayahnya. Dia mula fikir tentang keluarga send1ri, tambah-tambah isterinya mula mengandung.

Makin banyak nak guna duit.Hari demi hari, bulan demi bulan, tahun demi tahun berlalu. Walau gaj1nya dan isteri sentiasa meningkat setiap tahun, namun bebanan kewangan makin lama makin berat. Anak-anak makin bertambah, bebanan hutang pun begitu juga.

Angah bukan tak mahu nak k1rim duit pada mak ayahnya, dia nak tunggu kewangan dia stabil dulu. Namun tak pernah stabil, makin merosot adalah.

Gaji bersih dia hanya tinggal 3 angka sahaja selepas tolak semua bebanan. Sedangkan gaji kasar dia masa tu dah melebihi RM3000.

Aku Inginkan Keberk4tan Hidup.

Alang nekad, biar dia makan nasi lauk kicap sekali pun, dia akan k1rim duit belanja pada mak ayah di kampung. Walau mak ayah tidak meminta-minta, walau kehidupan ibu dan ayahnya jauh lebih senang dari dia.

Alang nekad k1rim duit seratus untuk ibu, dan seratus untuk ayahnya setiap bulan.Gaji bersih dia selepas k1rim duit belanja pada orang tuanya hanya sekitar RM800 sahaja.

Awalnya, si ayah menolak. Dia tahu anaknya sesak. Lagipun, pencen dia send1ri tak habis nak makan. Anak-anak lain lagi k1rim duit belanja.

Tapi Angah mendes4k

sekian tahun lamanya dia tidak meng1rim duit. Semenjak dia kahwin dan punya keluarga. Kononnya sebab untuk kegunaan d1ri send1ri dan keluarga pun semput-semput. Namun kali ini dia tekad, semput pun dia nak juga k1rim.

Apa-apa masalah yang tidak dijangka, yang tidak mampu dia selesaikan memandangkan duit poket pun tidak cukup, Allah hantar orang lain bantu.Motornya rosak orang lain bagi pinjam tanpa diminta. Masalah tempat kerja, ada sahaja datang bantu selesaikan.

Beberapa bulan selepas istiqomah k1rim duit belanja pada ibu ayah, rezeki Angah mula mencurah. Satu demi satu idea dan lubang buat duit seolah terhampar di depan mata.

Allah buka lorong rezeki lain sebaik sebahagian duit gaj1nya diberi pada ayah dan ibu. Rezeki yang berganda-ganda mula masuk.

Rezeki hal ALLAH SWT, Rezeki Datang Tidak Disangka-Sangka

Dilarang sesekali terlintas lagi difikiran bahawa sedikit k1riman duit belanja untuk ibu dan ayah itu menjadi beban pada kita. Jangan! Kira-kira Matem4tik pasti menunjukkan duit kita makin berkurangan,

Namun kira-kira Tuhan melalui keberkatan dan rezeki yang datang tidak disangka-sangka itu rupanya berbeza. mak ayah ini, doanya mereka sahaja tidak ternilai harganya. Jika masih ada mak ayah, jangan berkira untuk meng1rim duit belanja.

Seringgit kita k1rim untuk gembirakan mereka, Tuhan pasti balas beribu-ribu kali ganda. Malah, melalui rezeki dan keberkatan hidup yang tidak dijangka-jangka. Sungguh!

Dah Baca, Sila  Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa Sertai Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew. Klik Sini..
Terima Kasih