Makanan Terbaik Bagi Darah Tinggi Jantung Strok Dan Kolesterol

Saintis Barat sahkan Inilah Makanan Terbaik Bagi d4rah Tinggi Jantung Strok dan Kolesterol | Melayu kita ni selagi barat tak sahkan takda yang akan percaya, sekarang barat dah akur dan dah terbukti sunnah nabi kita ni lah yang terbaik untuk kita!

Bulan Ramadhan ni beli banyak2 ya, tapi hati2 takut terbeli produk kurma Israel dan Iran ? Saintis Barat sahkan Inilah Makanan Terbaik Untuk Tekanan d4rah Tinggi, Serangan Jantung, Strok dan Kolesterol!

Kurma ialah yang buah-buahan paling sihat anda boleh makan, kerana mereka kaya dengan bahan-bahan bermanfaat yang merawat pelbagai isu-isu kesihatan , termasuk tekanan d4rah tinggi, serangan jantung, pukulan , dan kolesterol tinggi.

Mereka juga mempercepatkan metabolisme. Di sini ialah 8 daripada faedah kesihatan mereka:

Kurma menghalang c1rit-b1rit

Kurma tinggi dalam kalium, yang mencegah c1rit-b1rit oleh bakteria sihat dan seterusnya melegakan flora perut dan usus.

Kurma mengawal kolesterol

Kurma membersihkan saluran d4rah dan menghalang gumpalan pembentukan d4rah, jadi mereka dengan berkesan mengawal kolesterol tidak sihat atau LDL.

Kurma mengawal tekanan d4rah

Kurma tinggi dalam kalium dan tidak mengandungi natrium, jadi mereka sempurna dalam kes tekanan d4rah tinggi. Tambahan pula, 5-6 kurma mengandungi 80 mg magnesium,

Yang menggalakkan aliran d4rah dan penyebaran melalui saluran d4rah. Mengurangkan tekanan d4rah, anda memerlukan lebih kurang 370 mg magnesium.

Dah Baca, Sila  Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa Sertai Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew. Klik Sini..
Terima Kasih