Doa Memohon Agar Dipulangkan Barang

PENTING !!! SIMPAN DOA INI UNTUK DIGUNAKAN BILA PERLU DOA MEMOHON AGAR DIPULANGKAN BARANG YANG DICUR1…INSYAALLAH | Bismillah … Kecur1an barang mungkin sudah biasa sangat di zaman sekarang.

Dulu-dulu- Semasa di asrama selalu juga terk3na. Hilang selipar sebaik solat berjemaah di surau, hilang kain baju di ampaian and hilang barang-barang peribadi di dorm dianggap asam garam biasa di asrama.

Semasa saya menyewa di Kuala Lumpur pun, saya pernah mengalaminya dan paling saya terk1lan- Dompet yang dicur1 (ya, dicur1 oleh penghuni dalam rumah tu send1ri),

Mengandungi hampir separuh gaji saya yang dikeluarkan untuk membayar hut4ng, kad-kad bank, kad pengenalan dan yang paling saya tak hal4lkan adalah rantai leher saya pemberian emak yang putus menunggu dibawa ke kedai emas.

Sampai sekarang pun, kalau saya teringat rantai emas tu, saya akan berasa sangat bersalah dengan emak dan terdetik-detik nama dan wajah orang yang mengambil tu. Allahu.

Bukan tak redh4 … Tapi perbuatan tu sangat bod0h dan orang yang tak tahu d0sa pahala je yang sampai hati buat macamtu.

Saya yakin dia sekarang sedang men4nggung 4zab menyimpan barang cur1 sebab saya tidak lagi tinggal di situ dan dia pun dah tak boleh cari saya lagi.

Wang dan kad-kad tu tidak lagi saya kenangkan. Jauh di sudut hati, moga ada bantuan Allah untuk kembalikan semula rantai emas yang terukir nama saya tu.

Saya ada terbaca satu kaedah dan pendekatan doa bagi ikhtiar untuk mengembalikan barang yang dicuri.

[1] Sebelum membaca doa, bayangkan wajah orang yang mengambil barang tersebut. (Bukan untuk menvduh, ya) Kalau tidak pasti atau tidak cam, bayangkan sahaja wajah orang secara umum.

[2] Baca ayat dari surah Ar-Rad ayat 31 sebanyak 31 kali pada waktu tengah malam sebelum tidur. Sebelumtu, maafkanlah semua orang termasuk si pencur1 tersebut dan niat kita hanyalah memohon agar barang tersebut dikembalikan.

Insya Allah, dengan izin Allah barang tersebut akan kembali dipulangkan. Nampak macam magic, ya. Tapi kuasa Allah, tiada siapa boleh menafikannya.

Kalau Allah ‘kata’ jadi, maka jadilah sesuatu atas kehendaknya. Kita hanya berikhtiar. Lagipun Allah dah pesan doa orang teran1aya mudah didengari dan ditunaikan. Paling pasti, kena yakin dengan Allah.

Yang mencur1 tu pun- Senipis-nipis iman dia, dia akan rasa tangkai hatinya ‘dicuit’ d0sa. doakanlah.

Dah Baca, Sila  Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa Sertai Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew. Klik Sini..
Terima Kasih

sumber : NasihatMedia