Kena Rajin Makan Tempe Kalau Nak Wajah Putih Dan Sentiasa Muda

Dalam banyak-banyak makanan yang sedap kalau di cicah dengan sambal kicap, tempe merupakan salah satu makanan yang sedap digoreng begitu sahaja dan di cicah dengan sambal kicap.

Tempe ni kalau makan panas-panas memang best gila kot! Biasanya tempe dijual di kedai runcit atau pasaraya dengan bersalut plastik ataupun suratkhabar. Goreng pun sedap , buat sambal tempe lagi sedap!

Makanan ini sangat sinonim dengan masyar4kat di Indonesia ataupun jawa. Rugi kalau korang tak suka makan tempe tau, nak tahu kenapa? Ini sebab-sebab yang korang perlu tahu:

1) Tempe mengandungi khasiat kalsium yang sama dengan air susu. Kajian ini dikeluarkan send1ri oleh Timbalan Dekan dan Professor Pemakanan Dietetik UKM. Selain itu, tempe berkesan untuk mencantikkan wajah korang.

2) Ya, tempe mampu mencerahkan kulit wajah dan tiada kesan bah4ya malah akan menampakkan korang sentiasa kelihatan muda. Kenyataan ini disahkan send1ri oleh penyelidik Kanan Pusat Penyelidik Bioteknologi Industri S1riM.

3) Selain itu, tempe boleh mengurangkan kolestrol, meningkatan kekuatan tulang, mengurangkan gejala monopous awal dan kandungan protein sama tinggi seperti d4g!ng.

4) Tempe sangat bagus untuk mereka yang ada tekanan d4rah tinggi. Kenapa? Tempe mengandungi zat besi, flafoid yang bersifat antioksidan dimana membantu menurunkan tekanan d4rah tinggi.

5) Kalau korang ada masalah c1rit b1rit, amalkan makan tempe sebab kandungan protein yang tinggi mempercepatkan tempe untuk dicerna. Tempe juga boleh mengelakkan individu terkena keracunan makanan.

Haaa nampak je tempe ni macam tiada khasiat kan, tapi sebenarnya banyak khasiat dan kebaikan untuk badan manusia.

Dah Baca, Sila  Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa Sertai Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew. Klik Sini..
Terima Kasih

sumber : Media Malaya