Kaki Lenguh-lenguh, Buatkan Air Rendaman Kaki Ni. Barulah Lega!

Bila kaki terasa letih atau lenguh-lenguh kalau ada yang tolong urut tentu lega  rasanya. Tapi tak semua pandai mengurut, jadi payah pula untuk kita mendapatkan khidmat yang pakar.

Hakikatnya ada cara mudah yang boleh kita lakukan dengan amalkam cara yang dikongsikan ini. Jom semak.

Ini Petua Mujarab Hilangkan S4kit Kaki Cara Tradisional

Ramai antara kita yang berhabis puluhan Ringgit untuk mendapatkan perkhidmatan urut atau spa ketika mengalami s4kit dan terasa lenguh di bahagian tubuh badan.

Pakai sahaja bahan-bahan yang terdapat di dapur untuk membuat air rendaman kaki cara tradisional ini. Sepastinya lebih jimat dan bau pun wangi.

Bahan bahan yang diperlukan adalah garam, halba, serai, halia, lengkuas, daun limau purut dan daun pandan. Anda juga boleh letakkan daun mengkudu, cekur daun sireh. Sebenarnya, boleh letak daun apa saja yang ada khasiat.

Cara penyediaan sangat ringkas dimana anda perlu hiriskan atau ketuk bahan-bahan diatas. Kemudian rebus kesemua bahan sehingga mendidih.

Cara penggunaannya ialah ambil air rebusan (termasuk bahan-bahan) masukkan dalam baldi dan campurkan dengan air paip. Suhu ikut individu. Tapi jangan sampai melecur kulit. Kalau boleh paras air, sampai boleh rendam dari kaki hingga ke lutut. Baru puas hati.

Ketika rendaman itu akan terasa seolah-olah kaki kita disedut. Sangat selesa dan bau pun wangi kalah bau dekat spa. Ini hanyalah penyediaan traditional, sekiranya s4kit kaki itu berlarutan dan bertambah teruk segeralah berjumpa dengan doktor untuk dapatkan rawatan yang sepatutnya.

Dah Baca, Sila  Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa Sertai Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew. Klik Sini..
Terima Kasih

sumber : Ana Mahabu