Satu-Satunya Wanita Yang Pelajari Bidang Kimpalan Pada Tahun 2013, Kini J̷adi Jurukimp̷al Wanit̷a Pert̷ama Di Teng̷ah L̷aut Buat Ramai Kagum

Setiap hari ada saja kisah kejayaan rakyat Malaysia yang memberi inspirasi buat semua. Hari ini kita disajikan dengan kisah kejayaan gadis berusia 22 tahun bernama Nurizzati Athirah Mohamad Yusoff yang telah dinobatkan sebagai wanita pertama Malaysia menjadi jurukimpal dalam air. Wow!

“Satu-satunya wanita yang mempelajari bidang kimpalan pada tahun 2013”

Menerusi perkongsian di Faceb00k, Nurizzati yang juga dikenali sebagai Athirah ini merupakan graduan Kolej Vokasional Taiping, Kamunting di Perak.

Dia yang merupakan anak kedua daripada 4 adik beradik telah dibesarkan di Kampung Kuala Sungai Rambutan, Rantung Panjang, Selama. Oh orang Perok lah ni!

Menceburi bidang kerjaya kimpalan bawah air ni dah jadi impian Athirah buat sekian lama dan dia juga katanya merupakan satu-satunya pelajar wanita yang ambil bidang ‘welding’ kat kolej tersebut pada tahun 2013. Wow!

Nah gambar Athirah tengah buat welding dalam laut. Powerrr!

“Ni kalau hantaran mesti mahal dari gajinya. Sebab gaji jaa mak aii memang kaya laa adik ni”

Dalam banyak-banyak komen netizen yang memuji dan mengagumi kejayaan Athirah ni, ada jugak di kalangan netizen yang mula ‘pandai-pandai’ meletakkan hantaran buat si gadis.

Katanya, kalau kerja macam Athirah ni… mahu hantaran kena lebih daripada gaji. Gaji pun mesti dah berbelas ribu kan? Tapi… patut ke bincang pasal soal hantaran ni? Apa kena mengena hantaran dengan kejayaan seseorang? Hmm…

“Nak pesan jangan kawin dik… kejarlah cita-citamu. Boleh pergi jauh”

Apa-apapun min harap adik Athirah fokuskan jelah kepada komen yang membina macam di bawah ni. Kejarlah cita-cita, yang pasti kalau ada jodoh mesti akan berkahwin juga kan?

Tahniah adik Athirah! Semoga terus sukses dalam hidup.

Sumber : Lobak Merah