Ubah Dapur Anda Ala-Ala Dapur Mewah Dengan RM200 Sahaja, Raya Nak Dekat, Mesti Kena Plan Daripada Sekarang

Jika kreatif,  dengan bajet seadanya pun mampu dapat kesan yang diimpikan. Tak percaya lihat apa yang dilakukan oleh Mcyah Joanjett.

Hanya bermodal lebih kurang RM200 dia mengubah suai dapur rumah yang sebelum ini kurang tersusun jadi kemas, praktikal dan sedap mata memandang.

Menariknya semua barang yang dibeli mampu milik dan dilakukan sendiri oleh cik suami. Korang yang teringin nak transform dapur kecil boleh ikut caranya.

Bajet RM200 termasuk wall paper ya!

Actually rumah aku ni takde dapur (biasalah rumah orang have-have mana masak). Jadi aku ubahsuai bilik kosong jadi dapur. Semua barangan yang digunakan adalah dari kedai Eco RM2 dan Mr.Diy sahaja. Bajet keseluruhan lebih kurang RM200 termasuk wallpaper.

Takdelah wow sangat, janji nampak luas, bersih dan tak bersepah. Yang penting banyak benda suami DIY sendiri saja.

Setiap harga dan detail barangan ada pada setiap gambar. Wall paper beli kedai Eco RM2.

Sebelum ubah suai

Ini tempat masak

Singki, disokong oleh bingkai kayu buatan suami.

Tempat buat air

Selepas, cantik kan!

Dah kemas ya. Bawang singki ditutup guna langsir plastik bilik mandi yang dipotong pendek. Diy penyangkut langsir untuk sangkut. Langsir Rm8 (mr.diy)

Tempat masak dah nampak tersusun

Tempat buat air. Lain betul kan. Langsir plastik ni lebihan dari yang bahagian singki. Separuh letak sinki sparuh letak sini.

Frame RM8, bunga RM20, para plastik RM17, semua beli dari Mr. DIY

Rak bawang, RM25 & frame RM 15 dari Mr. DIY jugak

Cara buat langsir tutup bawah singki

Langsir atau bidai bilik air yang macam ni dipotong dua.

Suami ikat pada straw untuk aku tali.

Jahit ikut cita rasa

Korang yang teringin nak ubah dapur tapi bajet terhad boleh ikut cara ni ya.

(Visited 227 times, 2 visits today)