Sara Ali Khan Kerja Keras Nak Dapat Body Hot, Lihat Dirinya Yang Dulu

Nama Sara Ali Khan cukup besar di Bollywood. Selain bertuah mempunyai ‘kabel’, bapanya Saif Ali Khan dan ibu tiri Kareena Kapoor, untuk bertapak dalam dunia perfileman di India.

Tapi siapa sangka sebelum debut, Sara Ali Khan terpaksa menempuh hari-hari yang mencabar bagi mendapatkan fizikal sempurna. Tidak mudah bagi remaja dengan berat lebih dari 90 kilogram nak debut jadi bintang filem.

Sara mempunyai penyakit PCOD dan masalah hormon ketika belajar di Columbia. Foto – Instagram

Sara berkongsi mengenai kepayahan yang dihadapi dengan PCOD (Polycystic Ovary Syndrome) yang menyebabkan kebaikan berat badan berlebihan. Aktres itu nekad untuk menurunkan berat badan sebelum membuat debut di layar perak.

Bercakap mengenai perjalanan penurunan berat badan dan bagaimana dia menangani keadaan itu.

View this post on Instagram

Presenting Sara ka Sara Sara 💁🏻‍♀️ Let’s make ‘light’ of what it was… Let’s also make it lighter than what it was 🤣😂😅 Video and transformation credit: @namratapurohit 🙌🏻👊🏻🦾🦿

A post shared by Sara Ali Khan (@saraalikhan95) on

“Saya belajar di Columbia selama empat tahun dan pada akhir tahun kedua, saya memutuskan untuk menceburi bidang lakonan kerana saya betul-betul minat. Tetapi saya sedar dalam mimpi selepas melihat penimbang yang menunjukkan angka 96 kilogram. Terasa satu benda hempap ke muka. Ketika tahun akhir, saya menurunkan berat badan.”

Berat badan Sara ketika itu mencecah sehingga 96 kilogram. Foto – Pinterest

“Saya remaja biasa. Jadi sukar untuk saya menurunkan berat badan dan tahap hormon sangat tinggi. Jadi, seperti yang anda lihat, ada tahap khayalan yang ada dalam diri saya… saya yakin, saya khayal,” tambahnya.

“Di satu sisi anda lihat saya makan pizza, di sisi lain hanya protein sahaja dibenarkan. Itulah kehidupan saya. Saya bekerja teras dengan bersenam dan mengekalkan kehidupan yang disiplin.

Sekarang Sara menjalani latihan yoga, pilates, boxing, boot camp dan sukan lain untuk kekal berpeluh. Foto – Instagram

Kata Sara, dia berlatih kathak, yoga, pilates, boxing dan senaman dengan penuh kesungguhan untuk tetap fit. Dia juga menjalani latihan boot camp dan bermain tenis dengan ayah Saif Ali Khan. Masanya dipenuhi dengan aktiviti mengeluarkan peluh bagi betul-betul mendapatkan shape yang ideal.

Bagus cara Sara, nak berat badan ideal kena disiplin bersenam dan jaga pemakanan. Baru kamu rasa sihat dan selesa dengan perubahan diri.

Dengan berat badan ideal sekarang, Sara berjaya menjadi duta Puma India. Foto – Instagram
Sara mempamerkan susuk tubuh badan yang seksi. Foto – Instagram

Wanista harap anda di luar sana terus mengamalkan gaya hidup sihat, dan tidak bergantung pada pil kurus sahaja.

RUJUKAN

The post Sara Ali Khan Kerja Keras Nak Dapat Body Hot, Lihat Dirinya Yang Dulu appeared first on Wanista.com.

(Visited 3 times, 1 visits today)