Mula Mula Tak Percaya! Tapi Lepas Cuba Memang Berkesan. Putihkan Gigi Anda Sepantas 5 Minit Dengan 2 Bahan Ini

Kami nak kongsi dengan anda cara untuk putihkan gigi sepantas 5 minit dengan menggunakan 2 bahan ini iaitu Perahan Lemon dan Soda Bikarbonat.

PUTIHKAN GIGI SEPANTAS 5 MINIT SEBELUM JUMPA CUSTOMER

Hee. Kemain dia punya tajukk malam ni. Eh tapi betullah kan. Cer korang bayangkan, tak kira lah kita sebagai orang bisness ke sapa sapa, mesti level konfident tu tiba tiba merudum kalo gigi nampak kuning. Betul tak?

Iyalah kan. Masa cod spray tudung kat customer mesti lah kena senyum. Nak kepochi ngan cust mesti bukak mulut, nampak gigi. Jadi masa ni cuak lahaii kalo gigi kuning

Maklomlah. Pagi tadi je gosok gigi. Nak jumpa orang belah petang. Segala mak nenek masuk dalam mulut tu. Hehe

Jadi kak el nak share la petua PUTIHKAN GIGI dengan 2 bahan yang MUDAH didapati. Kak el dah cubaa. Terbukti keberkesananyaa okeh! Gigi nampak bersih. Nafas pun segar. Korang kena cuba jugak tau.

Bahan bahan:

  • Soda bikarbonat
  • Perahan lemon

Cara cara:

  1. Letak soda bikarbonat dalam bekas
  2. Perah lemon tadi kedalam bekas yang dah diletak soda bikarbonat tadi.
  3. Kacau dan sekatakan larutan tadi sehingga jadi paste macam ubat gigi. Campurkan sedikit air ye.
  4. Gosok gigi seperti biasa. Biarkan selama 5 minit. Kemudian barulah berkumur macam biasa.
  5. Cara ni takleh diamal selalu tau. Kang tadi kita dah campur perahan lemon kan. Kerap kerap guna nanti terhakis gigi kita kan. Boleh tambah garam dan guna gel alovera dalam larutan tadi untuk kurangkan karang pada gigi.

Selamat mencuba!

Sumber dari Facebook Fitriah Azman

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

(Visited 96 times, 1 visits today)