Kalau Pisau Blender Tumpul Proses Mengisar Pun Agak Lambat.. Mari Kita Cuba Tip Ini Supaya Jimat Masa Dan Duit Beli Blender Baru..

Aktiviti memblender memang cukup sering dilakukan oleh kebanyakan orang semasa memasak di dapur. Bukan itu sahaja, banyak jenis buah-buahan dan sayuran yang diblender untuk dijadikan jus dalam memenuhi keperluan tubuh.

Rupanya Ada Cara Mudah Untuk Mengasah Pisau Blender Yang Tumpul, Tak Payah Beli Yang Baru…

Berikut cara yang perlu anda perhatikan untuk mengasah pisau blender :

Untuk mengasah mata pisau blender yang memiliki ukuran kecil dan bersudut kecil, Maka siapkan saja garam kasar atau garam tradisional yang banyak dijual di pasaran.

Cara menggunakannya :

Kisar saja GARAM KASAR  tersebut dalam blender sebanyak satu hingga dua kali dalam sebulan. Jadi ketajaman pisau blender pun lambat laun akan mula tajam kembali seperti sediakala. Ini kerana terdapatnya kristal garam yang sangat keras, akan mampu membuat pisau pada blender semakin terasah secara maksima. Jangan risau garam tidak akan merosakkan blender. Sehingga sekarang cara ini memang cukup mudah untuk diterapkan dalam kehidupan sehari-hari.

Hasilnya, tingkat ketajaman pisau blender akan boleh terjaga dengan baik. Dan anda pun juga boleh menggunakannya untuk menghaluskan semua bahan, tanpa tergendala dengan tumpulnya pisau blender.

 

Sudah Baca, Klik Like Dan Komen Dibawah Jika Tulisan Ini Bermanfaat. TQ – RencahRasa

(Visited 1,723 times, 1 visits today)