7 Koleksi Kasut Michael Jackson Yang Popular Dan Gempak

Siapa yang minat Michael Jackson pasti tahu artis lagenda ini memiliki sentuhan fesyen yang unik, versatil dan luar biasa.

Antara fesyen unik dan ketara adalah jenis-jenis kasut yang dipakainya, setiap persembahan hebat Michael Jackson ditemani dengan pemilihan kasut yang gempak dan padu juga.

Jom kita lihat koleksi kasut-kasut yang pernah dipakai oleh Michael Jackson dibawah, mesti gempak-gempak kasut milik MJ ni.

Kasut Anti Graviti

Foto – Arkib Wanista

Kasut Loafers Bersama Perisai

Foto – Arkib Wanista

Kasut Loafers Moonwalk

Foto – Arkib Wanista

Kasut Boots Glitter Warna Silver

Foto – Arkib Wanista

Kasut Lampu LED Billie Jean

Foto – Arkib Wanista

Kasut Sneaker LA Gear Michael Jackson

Foto – Arkib Wanista

Kasut Metal Cowboy Boots

Foto – Arkib Wanista

Fakta Menarik Berkaitan Kasut Michael Jackson

Tak Suka Kasut Kulit Digilapkan

Michael Jackson pernah marah pereka kostum kerana menggilap kasut kulitnya, Michael Jackson jelaskan bahawa kondisi kasut kulit yang lusuh sebegitu adalah yang terbaik dan jika kasut digilap ia akan menyebabkan kasut tersebut menjadi licin dan tidak sesuai untuk dipakai ketika menari.

Mesti Pakai Stokin Putih

Kalau perasan tidak kira betapa hebat dan gempaknya kasut-kasut Michael Jackson ni, dirinya memilih untuk memakai stokin putih supaya dapat menarik cahaya dan perhatian penonton untuk melihat pergerakan kaki dan kasut unik Michael Jackson ni. Wow, geniusnya!

Michael Jackson ni memang artis yang punya kesenian dan keunikan yang tersendiri, tak hairanlah sehingga kini pun masih ramai yang tiru memakai kasut macam Michael Jackson ni.

Rujukan: 1, 2,

The post 7 Koleksi Kasut Michael Jackson Yang Popular Dan Gempak appeared first on Wanista.com.

(Visited 3 times, 1 visits today)